מינימליזם דיגיטלי

מינימליזם דיגיטלי

אם לפני הקורונה היינו כל הזמן במסכים, אז עכשיו זה התגבר. מסך פלאפון, מחשב, טלוויזיה, טאבלט, שעון חכם, זה נראה שהמסכים בשימוש גבוה יותר בתקופה זו.

תחשבו על זה: אנחנו בשיחות זום, ישיבות אונליין, ווטסאפ, טלגרם, רשתות חברתיות, תכניות טלוויזיה, משחקים, ספרים, אפליקציות, חדשות. מלא תוכן על המסך. אז עם כל כך הרבה תוכן, איפה ההפסקה?

ההפסקה הזאת חשובה לא רק לעיניים אלא גם לחיבור שלנו עם הסביבה ולצאת מהתחושה המכנית שקיימת. כלומר גם הגדרות אפליקציות או התנהגות חברתית מסוימת אפשר לשנות ולהפוך אותה למיטיבה יותר בשביל עצמכם והסביבה.

אני למשל הגדרתי שהצלילים של הודעות הווטסאפ יהיו על שקט או שאם אני יושב עם אנשים הפלאפון יהיה במצב הפוך כדי שאהיה מרוכז בשיחה.

בסופו של דבר זה עניין של הרגל, אם נאמן את עצמנו איך להשתמש במסכים בצורה חכמה ואחראית יותר זה יעזור לנו להפיק את המיטב וגם להתנתק בזמן המתאים לנו.

אנחנו נמצאים באבולוציה דיגיטלית ולמעשה אנחנו חלק מההיסטוריה. משנות ה-80 חלה עליה בשימוש במסכים עד היום והשיא עוד לפנינו. לכן אם זה נראה שהיום יש לנו מלא מסכים מסביבנו והתראות קופצות מסביבם, אז בעתיד זה יתגבר עוד יותר. לכן אנחנו צריכים לעשות את קפיצת המדרגה באבולוציה הדיגיטלית ולהיכנס לתא הטייס כדי שאנחנו נטוס באופן המתאים לנו.

אנחנו חיים ב-Fomo, אולי יש משהו מעניין שעוד לא קראתי, אולי יש דבר מסעיר שעוד לא ראיתי. הגירויים במסכים השונים לא מרפים ונראה שזה הולך וגדל. כבני אדם, אנחנו לא רגילים לחיות עם כל כך הרבה מסכים ולכן אם תחשבו על זה אנחנו בתקופת הסתגלות, שמצריכה מאיתנו לקחת אחריות.

יש כמה דרכים שעוזרים לי להוריד את העיניים מהמסך ולקחת את הזמן לסביבה ולעצמי:

  1. לעשות ספורט
  2. לבשל
  3. לטייל
  4. מסך פלאפון הפוך
  5. להוריד נוטיפיקציות לא רצויות
  6. לשים את הפלאפון על מצב שקט
  7. פומודורו – לבצע משימה שדורשת ריכוז ב-25 דקות עבודה ואז הפסקה קצרה
  8. לקרוא ספר
  9. מדיטציה
  10. כשאני מתעורר משינה להכריח את עצמי לא להיכנס ישר לפלאפון

אנחנו צריכים להבין שכדי להפחית את השימוש במסכים יש לקחת אחריות ושזה בידיים שלנו. על אף הרצון הגדול להספיק הכל, להיות מעודכנים, להראות נוכחות, להיות זמינים, תמיד יהיה משהו חדש שייכנס ולכן רק באחריות שניקח נקבל פתרון למצב.

כאיש שיווק, העבודה שלי עם מסכים קיימת כל הזמן, אבל גם אני במודע מבין שכדי להפיק את המיטב מהמסכים, אני צריך לעשות זאת בצורה אחראית ומבוקרת, שאני אנהל אותם ולא ההיפך. הזמן ביום מורכב ולכן כשעובדים עם מסכים צריך להתייחס לזה בהתאם ולא להישאב להסחות דעת על מנת לעבוד בצורה אפקטיבית.

כמו הנוטיפיקציות במכשירים השונים, גם אנחנו צריכים לשים לעצמנו תזכורות של הפסקות יזומות וקביעת הגדרות שיתאימו לנו, כך שנוכל להשתמש במכשירים השונים, אבל נעשה זאת בדרך שלנו. כמו הסלוגן של רכבת ישראל: "פשוט ליהנות מהדרך", אם ניקח אחריות אז אנחנו פשוט נהנה מהדרך.

Receive Updates

No spam guarantee.

עכשיו החלק שלך. מה דעתך?