
מעבר להרי הפייסבוק: 10 רשתות חברתיות אלטרנטיביות שנעים להכיר
בשנת 2007 גונבה שמועה לאוזניי שנפתחה רשת חברתית חדשה בשם "פייסבוק". "אוקיי, מה עושים שם?" שאלתי את עצמי. עד אז הרשת החברתית שהכרתי במקסימום הייתה "מקושרים" (אפילו יצאו לי משם כמה דייטים הזויים). אז אחרי כמה חודשים בפנים, הבנתי את הכוח הגדול של הספר פנים: שמירת קשר עם אנשים, סטטוסים, תמונות, וידאו, היכרויות, קבוצות, משחקים, אירועים ועוד מלא מאפיינים, הכל מרוכז במקום אחד ובממשק נוח.
מאז, פייסבוק מבחינתי התפתחה לרמה של מדינה וירטואלית, וכיום היא הרשת החברתית הפופולרית ביותר. העניין הוא כשאתה פופולרי אתה צריך להיות הרבה יותר מגוון ופתוח לקהל הרחב – אנשים היום מחפשים לקבל את התוכן המותאם ביותר אליהם, ולכן גם בעולמות הרשתות החברתיות יש את החיפוש הזה.
פייסבוק מנסה מאוד באמצעות האלגוריתמים החכמים והרעבים שלה להבין יותר כל משתמש ולהציג לו את התוכן שיימצא בו עניין. אין ספק, פייסבוק היא הכיכר המרכזית במרשתת ותישאר כך גם בשנים הבאות, אבל צריך לזכור שיש עוד כיכרות של רשתות חברתיות שמדברות בדיוק על מה שמעניין אתכם.
חולים על עיצוב? יש רשת.
גוססים על טיולים? רק רשת.
מתים על אוכל? חדל קשקשת ברשת.
הנה 10 רשתות חברתיות סופר מעניינות שיכולות להיכנס לסיבוב אתרים שלכם:
מדיום היא רשת חברתית שמתבססת על מיני בלוגים ועיתונאות חברתית. המטרה של הפלטפורמה היא שהמשתמשים יוכלו לכתוב טקסטים ארוכים ומשמעותיים ובכך לפתוח לדיון נושאים שחשובים להם. המשתמשים נעים בין כותבים מקצועיים לחובבי כתיבה. מי שייסד את הרשת הוא אוון ויליאמס – מייסד טוויטר.
סטימיט היא רשת חברתית מבוססת טכנולוגיית בלוקצ'יין המעניקה תגמול למשתמשים היוצרים בה תוכן. התגמול על התוכן מתקבל על ידי מטבע וירטואלי בשם סטים (כמו מטבע וירטואלי אחר בשם ביטקוין). תחשבו על רשת חברתית של תוכן כמו פייסבוק רק שבסטימיט אתה מקבל תגמול על הפוסטים שאתה מעלה והמעורבות שלך.
פינטרסט היא רשת חברתית דמוית לוח מודעות, כשהמודעות מוצגות כתמונות, גיפים או וידאו. הרשת מאפשרת למשתמשים ליצור ולנהל אוספי תמונות שלהם, כשהמטרה היא חיבור בין אנשים לדברים שמעניינים אותם. מנכ"ל פינטרסט, בן סילברמן, סיכם את הקונספט של הרשת החברתית בכך שהיא "קטלוג של רעיונות שנותן השראה למשתמשים במגוון תחומים".
קוורה היא רשת חברתית של שאלות ותשובות הנכתבות על ידי המשתמשים. המשתמשים בקהילה יכולים להצביע עבור תשובה לחיוב ולשלילה, וגם יכולים להציע עריכות לתשובות שסופקו על ידי אחרים, וכך חוכמת ההמונים תביא למידע המדויק ביותר. המשתמשים ברשת החברתית נרשמים בשמם המלא, ולא באמצעות כינוי אינטרנט, מתוך כוונה ליצור אמינות לתשובות.
מיקס היא רשת חברתית שמטרתה להביא חדשות מעניינות בצורה מעמיקה, חדשנית ומגניבה יותר. אפשר למצוא את התוכן ממומחים וחברים, יש אפשרות של שמירת תוכן ושיתופו, התוכן מותאם בדיוק לטעם שלכם.
רדיט היא רשת חברתית לחדשות, תוכן ודיונים שנוצרים על ידי המשתמשים. התוכן המפורסם יכול להיות סיפור אישי, לינק לידיעה מעניינת מהרשת, תמונה, סרטון, ועוד. הרבה קטעים ויראליים שרצו באינטרנט החלו את דרכם מרשת חברתית זאת.
אלו היא רשת חברתית נטולת פרסומות ונוצרה כאלטרנטיבה לרשתות החברתיות הגדולות שמהוות פלטפורמה לפרסומות. התחומים הפופולריים ברשת החברתית הם: אמנות, צילום, אופנה ותרבות עדכנית.
העוגנים של אלו הם:
לעולם לא למכור נתוני משתמשים למפרסמים וצד שלישי, לעולם לא להציג פרסומות, לא לאכוף מדיניות קבלת שם אמיתי בלבד.
ביהנס היא רשת חברתית שיצרה חברת אדובי, מהאנשים שהביאו לכם את פוטושופ, ומטרתה להוות פלטפורמה לתיקי עבודות וקידום עצמי בתחום העיצוב. באתר יש תיקי עבודות מדהימים מתחומי העיצוב הגרפי, אנימציה, צילום, מיתוג, ארכיטקטורה ועוד.
טאמבלר היא רשת חברתית של מיקרו-בלוגינג, מה שאומר שהמשתמשים יכולים לפרסם תוכן (טקסט, תמונות, וידאו, אודיו, קישורים או ציטוטים) לפורמט של בלוג קצר. הדף הראשי של הרשת החברתית מוצג כלוח מודעות המציג את המיקרו בלוגים החדשים ביותר.
דריבל היא רשת חברתית של עיצוב כשהמשתמשים בה יוצרים קהילה ענקית של מעצבים גרפיים, טיפוגרפיים, מעצבי אתרים ושאר אנשי מקצוע יצירתיים. הרשת החברתית היא אחת הפלטפורמות הגדולות בעולם לשיתוף יצירות עיצוב ומעקב אחר הטאלנטים היצירתיים.
יש עולם רחב של רשתות חברתיות בתחומים שמעניינים אותנו ויכולים לתת לנו ערך מאוד גדול. התוכן והקהילות, בין אם זה משהו שאנחנו צורכים לבין אם זה משהו שאנחנו מייצרים, גורם לנו לצלול עמוק יותר לתחומים הרלוונטיים לנו. אז קדימה, קחו סנפירים וצאו לגלות עולמות של רשתות מיוחדות.